Ajatus Keski-Korhosen sukuseuran perustamisesta kypsyi  v.1990, kun ”epävirallinen”  suvun tapaaminen järjestettiin Kauhajoella 26.8.1990 Hämes-Havusessa. Tuossa tapaamisessa valittiin toimikunta valmistelemaan varsinaista sukuseuran perustamiskokousta vuoden kuluttua. Kokouksessa toimi puheenjohtajana Kerttu Karhu (Albertiina Saaren sukuhaara) ja sihteerinä hänen tyttärensä Satu Karhu. Kerttu Karhu toimii edelleen sukuseuran toimikunnassa.

Seuraava sukujuhla ja sukuseuran perustamiskokous järjestettiin Kauhajoella Asuulissa 4.8.1991. Sukuseuran toimintaa organisoivaksi sukutoimikunnaksi/hallitukseksi valittin v. 1990 kokouksessa valittu toimikunta. Sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Rauno Sulonen (Jaakko Keski-Korhosen sukuhaara). Kerttu Karhu luotsasi sukutoimikuntaa useita vuosia ja hänen panoksensa oli merkittävä sukuseuran perustamiseksi.

Alun jälkeen sukujuhla ja sukukokous on järjestetty 3 vuoden välein. Välillä kokeiltiin 5 vuoden sykliä, mutta se koettiin sukutoimikunnassa liian pitkäksi aikaväliksi. Nyt noudatetaan 3-4vuoden kokoussykliä. Korona-aika sotki aikatauluja ja kokousta ei pidetty vv. 2020-2021.

Sukuseuran oman viirin hankkimiseksi järjestettiin suunnittelukilpailu.  Sukukokouksessa v.2002  kilpailun voittajaksi valittiin Markku Ylisen suunnittelema luonnos. Viiri on toteutettu tämän luonnoksen pohjalta.

Keski-Korhosen sukuseuran jäsenmaksu on 10€/perhe. Jäsenmaksun voi maksaa tilille FI48 2105 1800 0158 91.